Woon/werkverkeer

Slim reizen van huis naar werk

Woon/werkverkeer

De IJmond is een klein stukje Nederland, waar we met veel mensen dicht op elkaar wonen en werken. De bedrijvigheid is enorm en dat brengt veel woon/werkverkeer en zware transport met zich mee. Iedere ochtend en namiddag stromen de wegen vol en sluiten we aan in de rij van stilstaand en langzaam rijdend verkeer. Dat kost tijd, geld én is bovendien slecht voor het milieu.

Slim reizen van huis naar werk

Uit onderzoek blijkt dat in de IJmond veel mensen binnen een straal van 8 kilometer van hun werk wonen. Die afstand is prima te doen op de fiets. Met een e-bike zijn afstanden tot 15 kilometer zelfs goed te overbruggen. Fietsen hoeft echt niet iedere dag. Maar als je niet met de auto hoeft, waarom zou je het dan doen? Ook buiten de spits reizen, samenrijden of het openbaar vervoer combineren met een deelfiets zorgt voor minder drukte en een betere doorstroming.

Mobiliteitsscan personenvervoer

Met de mobiliteitsscan personenvervoer maak je duidelijk wat werkt voor jouw organisatie en wat de kansrijke maatregelen zijn. Daarna kun je zelf of samen met IJmond Bereikbaar aan de slag. Denk daarbij  bijvoorbeeld aan bondige informatie over het Fietsenplan, voordelig meedoen met een pilot om samenrijden te stimuleren, korte lijnen voor het realiseren van een deelfietsenhub, slimme tips voor het stimuleren van OV-gebruik, gratis uitproberen van e-bikes of het organiseren van een fietschallenge. We zoeken naar de meest effectieve combinatie en helpen zo jouw bedrijf de doelstellingen voor het verduurzamen van de mobiliteit voor woon/werkverkeer te halen.

Zet de eerste stap

Nieuwsgierig naar wat mogelijk past bij jouw bedrijf? Maak een afspraak met onze mobiliteitsmakelaar Ronald Vierkant: rvierkant@odijmond.nl of 06-50055995

Meer weten?

Info vanuit Den Haag

De aanpak van IJmond Bereikbaar wordt gestimuleerd vanuit de rijksoverheid. Lees hier de digitale uitgaven van:

0
procent van de mensen woont binnen 7,5 km van het werk
0
procent van deze werknemers komt toch met de auto
0
procent reist in de spits