Slim werken en duurzaam reizen bij Viva Zorggroep

Jij werkt bij Viva! Zorggroep op locatie, in de wijkzorg of in de thuiszorg. Welkom!

In de Week van de Duurzaamheid is er extra aandacht geweest voor allerlei manieren om goed voor jezelf, je omgeving en het milieu te zorgen. Misschien verrast het je, maar ook de manier en het tijdstip waarop je naar je werk reist, hoort daarbij. Door slim te werken en duurzaam te reizen zorg je voor een goede privé-werk-balans, bespaar je mogelijk tijd en geld én verminder je de uitstoot van CO2. Doe je mee?
Mobiliteitsscan IJmond Bereikbaar

Viva! Zorgggroep heeft IJmond Bereikbaar gevraagd een mobiliteitsscan op maat te maken. Met de informatie uit deze scan kunnen we slimme en duurzame keuzes maken in de manier waarop we werken en reizen. Dat vinden we belangrijk.

453 mensen hebben de scan ingevuld, dus IJmond Bereikbaar maakt zoals afgesproken 453 euro over aan de Stichting Muziek in Huis. Ook wordt snel bekend gemaakt wie de gelukkigen zijn die een bol.com cadeaukaart krijgen.

Nu worden alle resultaten geanalyseerd en aan het management en de Raad van Bestuur gepresenteerd. Daarna worden deze ook met jullie gedeeld.

Doe mee met de fietschallenge en maak kans op mooie prijzen

Van 7 t/m 24 oktober organiseert Viva! Zorggroep samen met IJmond Bereikbaar een leuke, sportieve fietschallenge. Je fietst voor een gezamelijk doel: een donatie van minimaal 1000 euro aan Stichting Muziek in Huis én je maakt kans op mooie prijzen. Inmiddels doen er al meer dan 100 collega’s mee!

Je registreert je fietskilometers met de app Toogethr Cycles. Daarmee doe je niet alleen mee met de challenge, maar spaar je ook meteen punten die je kunt inwisselen voor leuke cadeau’s.  

Je downloadt Toogethr Cycles in de App Store of Google Play. Belangrijk: maak je account aan met je zakelijke emailadres @vivazorggroep.nl, dan word je meteen aan de goede fietscommunity toegevoegd. Ook na de fietschallenge kun je de app blijven gebruiken en zo blijven sparen voor mooie beloningen.

De Spelregels

 • De kilometerchallenge wordt vastgesteld aan de hand van het aantal deelnemers
 • Alle geregistreerde fietskilometers (woon/werk en privé) tellen mee
 • Jullie fietsen samen voor een mooie donatie aan Stichting Muziek in huis
 • Viva! Zorggroep geeft € 1.000
 • IJmond Bereikbaar geeft: € 250 bij 75 deelnemers, € 500 bij 125 deelnemers, € 750 bij 200 deelnemers, € 1000 bij 250 deelnemers
 • De 5 fietsers met de meeste kilometers winnen een prijs!
 • En we verloten 5 cadeaubonnen onder alle actieve fietsers

Lees nog even door

 • Ook na de challenge is het leuk om de app te blijven gebruiken: daag jezelf met persoonlijke challenges en spaar voor leuke cadeau’s.
 • Je vindt de challenges onder Community. Voor sommige persoonlijke challenges verdien je punten, voor andere krijg je digitale badges.
 • Werk je op een zorglocatie, het hoofdkantoor of in de wijkzorg dan spaar je punten met de kilometers van/naar je huis en je werklocatie (woon/werk). Deze punten kun je inwisselen voor de cadeaubonnen in de webshop of weggeven aan één van de vijf regionale goede doelen. Voor de ritten naar afspraken in de wijk of huishoudelijke zorg is het technisch niet mogelijk om punten te sparen. Deze kilometers tellen wel mee voor de fietschallenge.
 • De app werkt met GPS-bubbels. Om punten te verdienen is het daarom belangrijk om de app direct bij vertrek aan en direct bij aankomst uit te zetten. Ben je namelijk al even onderweg, dan herkent de app niet meer dat het om een woon/werkrit gaat en kunnen er geen punten worden toegekend.
Vragen over Toogethr Cycles

Heb je een vraag over de fietschallenge of het gebruik van de app Toogethr Cycles? Stuur een bericht aan support@toogethr.com We helpen je meteen!

Met de auto? Rijd samen!

Kom je met de auto naar het werk? Ook met de auto kun je CO2 besparen. Rij bijvoorbeeld samen met een collega naar het werk. Heel gezellig en in één klap 50% minder CO2 uitstoot.  Zo makkelijk kan het soms zijn!

Wist je dat...
 • fietsen en lopen het milieu het minst belast
 • je ook met fietsen op een e-bike calorieën verbrandt
 • je zelfs met een woon/werkafstand van 3 km al 570 kCal verbrandt als je 3x per week de fiets pakt
 • Viva Zorggroep een prima fietsenplan heeft
 • het echt bijna nooit regent (heus!)