Minder Hinder

Belangrijke verkeersinformatie voor de regio IJmond

Afsluiting Wijkertunnel voor vrachtverkeer en touringbussen
Startdatum: 8 oktober 2021 - 5.00 uur. Einddatum: nog niet bekend

Afsluiting Wijkertunnel (A9) voor vrachtverkeer en touringcars. Zij worden  worden omgeleid via de Velsertunnel, de Coentunnel en Zeeburgertunnel (A10).  Hoe lang deze situatie blijft is nu nog niet bekend. Autoverkeer kan wel door de Wijkertunnel blijven rijden.

 

Update dinsdag 26 oktober 2021

Woensdag- en donderdagnacht 27 en 28 oktober is de oostbuis van de Wijkertunnel gesloten tussen 21.00 en 5.00 uur. Mogelijk is ook vrijdagnacht de oostbuis dicht tussen 21.– en 7.00 uur. Er wordt gewerkt aan het ventilatiesysteem. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel. Houd rekening met een extra reistijd van 2 – 5 minuten.

Update donderdag 14 oktober 2021

Donderdag- en vrijdagnacht, 14 en 15 oktober, worden in de Wijkertunnel (A9) vier ventilatoren teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam (westbuis). De westbuis is beide nachten van 21.00 – 7.00 uur afgesloten voor alle verkeer. De oostbuis blijft open voor autoverkeer. Na het terugplaatsen kan al het verkeer, dus ook vrachtwagens en touringcars  weer gebruik maken van deze tunnelbuis.  Verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de Velsertunnel. De tunnelbuis richting Alkmaar (oostbuis) blijft voorlopig nog dicht voor vrachtwagens en touringcars.  

Lees hier het volledige nieuwsbericht van Rijkswaterstaat.

Update maandag 11 oktober 2021

Het verbod op vrachtwagens en touringcars door de Wijkertunnel heeft gelukkig op maandagochtend nog niet tot grotere drukte geleid bij de Velsertunnel of op het omliggende wegennet. RWS waarschuwt wel voor een drukke dinsdagochtendspits. In het algemeen is dit een drukke verkeersochtend en daarbij is ook slecht(er) weer voorspeld. Houd daarom rekening met meer reistijd: bij de tunnel, omliggende wegen en bij de pont. Kun je je werkdag thuis opstarten en pas na de spits vertrekken, dan is dat zeker het overwegen waard.

Vrachtwagens en touringcars mogen niet door de Wijkertunnel omdat de ventilatoren kapot bleken en nu uit de tunnel zijn verwijderd. Het is belangrijk dat chauffeurs dit verbod respecteren. Bij brand van zwaar verkeer kan de rook onvoldoende uit de tunnels worden weggevoerd. Dit is gevaarlijk voor chauffeurs en medeweggebruikers.

8 oktober 2021

Lees hier het eerste nieuwsbericht van Rijkswaterstaat over de afsluiting van de Wijkertunnel voor vrachtverkeer en touringbussen