Onderweg op doorfietsroute IJmond

Wat is een doorfietsroute? 

Doorfietsroutes zijn regionale fietsroutes waarop je prettig en snel kunt fietsen van plaats A naar plaats B.

De belangrijkste reden om doorfietsroutes aan te leggen is om mensen op weg naar hun werk vaker de (elektrische) fiets te laten gebruiken. Dit is gezond, beter voor het milieu en zorgt voor een minder drukke spits.  

Doorfietsroute IJmond

Bekijk de route op Google Maps.

Bekijk hier de poster. De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen werken samen met de Provincie Noord-Holland en IJmond Bereikbaar om de komende jaren de doorfietsroute in de IJmond verder te realiseren. De route zorgt voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties binnen de regio.

De route in de IJmond hoort bij de doorfietsroute die Alkmaar met Haarlem verbindt. Vanuit Heemskerk kunt u via de doorfietsroute naar het station van Castricum of station Uitgeest en verder richting Alkmaar fietsen. Vanuit Velsen sluit de route aan op Haarlem en de Haarlemmermeer.  

Vanaf de Velserpont kunt u langs het Noordzeekanaal fietsen naar Amsterdam. Dit fietspad is aangepast zodat het voldoet aan de eisen van een doorfietsroute.  

Rotonde Warande-Zeestraat

Op het kruispunt Warande-Zeestraat ligt nu een mooie rotonde met een breed fietspad.

Watertappunten 

Langs de doorfietsroute is een aantal punten waar u openbaar uw waterfles kunt vullen. Elk station in de IJmond heeft zo’n punt. U kunt uw waterfles vullen terwijl u overstapt op een ander vervoersmiddel.

U kunt ook via de website van de PWN zien waar watertappunten te vinden zijn: www.pwn.nl/pwn-watertappunten.  

In Velsen-Zuid bij de pont vindt u binnen 50 meter een watertappunt. 

Beschikbare toiletten

Met de HogeNood app kunt u een toilet vinden. Deelnemende restaurants en bedrijven stellen hun toilet (gratis) beschikbaar. Via de HogeNood app of via de website is de kaart met toiletten te vinden: www.hogenood.nl.

Tijdschema Pont Velsen 

Op doordeweekse dagen vaart de pont overdag elke 10 minuten tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid. Als het regent kunt u schuilen bij een van de wachtruimtes aan beide zijden van het Noordzeekanaal.