Uit het station direct op de fiets: doe mee met de pilot Last Mile

Voor werknemers die op een bedrijventerrein in de IJmond werken, staan er vanaf 4 oktober (elektrische) fietsen op station Beverwijk, station Heemskerk en station Uitgeest. Programma IJmond Bereikbaar doet een onderzoek naar de Last Mile. Dit is het laatste stukje reis van een bus- of treinstation naar de werkplek op een bedrijventerrein. Zo kijken we of we de reis naar het werk duurzamer kunnen maken.

Vanaf 4 oktober staan er (elektrische) fietsen op plekken in de regio
Wilt u tot eind december 2022 minimaal één dag in de week duurzamer reizen? U heeft de keuze uit elektrische en ‘gewone’ fietsen vanaf station Beverwijk station Heemskerk en station Uitgeest. De ‘gewone’ fietsen zijn circulair. Gemaakt van gerecycled materiaal door mensen met een afstand tot de arbeidsmark. Via dit formulier kunt u uw interesse doorgeven. Nick Ruiter, programmamanager van IJmond Bereikbaar: “Hoe meer werknemers meedoen, hoe makkelijker het wordt om de behoeftes qua duurzaamheid en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in kaart te brengen.”

Vul de vragenlijst in en help mee aan het onderzoek naar duurzamer reizen
U kunt er ook voor kiezen alleen mee te doen door de vragenlijst in te vullen. Hoe kunnen we uw reis naar het werk aantrekkelijker, en duurzamer, maken? De vragen vindt u hier. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn niet te herleiden. Het invullen van de enquête kost u ongeveer 10 minuten. Onder de deelnemers die hun gegevens achterlaten worden cadeaubonnen van Bol.com ter waarde van €15,- verloot.

Bent u werkgever en wilt u uw werknemers op de fiets krijgen?
Voor werkgevers heeft IJmond Bereikbaar verschillende opties om het woon-werkverkeer van uw medewerkers te verduurzamen. Heeft u vragen over dit onderzoek? U kunt contact opnemen met Joska van onderzoeksbureau De Boom en Het Meer via 085-8769024 of joska@deboomenhetmeer.nl. Ook biedt IJmond Bereikbaar een gratis mobiliteitsscan aan. Deze scan laat zien wat de huidige stand van zaken is op het gebied van het woon-werkverkeer en de zakelijke ritten van medewerkers. En welke maatregelen om te verduurzamen (en vaak ook te besparen!) kansrijk zijn. Neem hiervoor contact op met Martijn Mewe via 06-50215282 of mmewe@odijmond.nl

Over IJmond Bereikbaar
In de IJmond werken Omgevingsdienst IJmond, gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen en het bedrijfsleven samen aan slimme en duurzame mobiliteit. Dit gebeurt binnen het programma IJmond Bereikbaar. Met het programma stimuleren we via werkgevers en werknemers om minder, buiten de spits en/of met schoner vervoer te reizen. Kijk voor meer informatie op www.ijmondbereikbaar.nl.