Bedrijventerrein De Trompet nu ook bereikbaar met de bus

Lijn 72 rijdt in spitsuren extra lus via De Trompet

Vanaf maandag 13 december doet lijn 72 (Beverwijk Station – Heemskerk Centrum) ook bedrijventerrein de Trompet aan. Van maandag t/m vrijdag maakt de bus tussen 6.45 en 9.15 uur en tussen 14.45 en 18.15 uur één keer per uur een extra lus en stopt op bedrijventerrein De Trompet. Verschillende organisaties, waaronder IJmond Werkt, De Hartekamp Groep en Heliomare, de gemeente Heemskerk, IJmond Bereikbaar en Connexxion hebben zich hard gemaakt om het bedrijventerrein bereikbaar te maken met het openbaar vervoer.

Wethouder van de gemeente Heemskerk Gaatze de Vries is blij met de oplossing die Connexxion met de nieuwe dienstregeling biedt: “Uit onderzoek van o.a. IJmond Bereikbaar bleek dat verschillende bedrijven op het terrein zaten te springen om een goede busverbinding vanaf station Beverwijk via De Trompet naar het centrum van Heemskerk. Zo is het bedrijventerrein eindelijk bereikbaar voor stagiaires, jongere mensen zonder rijbewijs en werknemers van de Trompet die niet op fietsafstand wonen en daarom nu altijd in de auto stappen.”

IJmond Werkt, Heliomare en Hartekamp Groep blij met komst van Connexxionbus

Daarnaast is de nieuwe busstop ook een belangrijke stap vooruit voor de cliënten van IJmond Werkt, Heliomare en De Hartekamp Groep die dagelijks naar De Trompet reizen. Een deel van de mensen dat met doelgroepenvervoer naar de werkplaats of school komt, kan nu zelf de bus nemen. Dat draagt bij aan hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen en het gevoel mee te doen in de maatschappij.

Wijzigingen busnetwerk Haarlem/IJmond

De nieuwe stop van lijn 72 bij De Trompet maakt onderdeel uit van een flink aantal wijzigingen in het lijnennetwerk in de IJmond. Alle informatie is te vinden op www.connexxion.nl/hij en de Connexxion-app. De veranderingen in de vertrektijden sluiten aan op de nieuwe dienstregeling van de sprintertreinen, waardoor overstappen van de trein op de bus makkelijk en snel gaat en het reizen met het OV comfortabel blijft.