Fietscommunity van IJmond Bereikbaar zorgt voor mooie donatie

De fietscommunity van IJmond Bereikbaar heeft zich tijdens het EK voetbal deze zomer van haar beste kant laten zien. In drie weken tijd is er met de fietschallenge het IJK [IJ=kaa] 80.111 km op de fiets afgelegd. Daarmee is 9.613 kg CO2 bespaard en supergezond 2.403.323 kCal verbrand. Iedere week opnieuw werd er meer dan 20.000 kilometer gefietst. In de laatste week zelfs 32.209 km. Daarmee heeft de community 3x € 500 = € 1.500 verdiend voor Stichting Spieren voor Spieren.

Laura van Middelkoop neemt de donatie met veel plezier in ontvangst van enkele topscorers van deze challenge: Nico Hulsman (Omgevingsdienst IJmond), Mirjam de Bruijn (Stichting Tabijn Scholen) en Rick Op den Kelder (Tata Steel).

Laura: “Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van AZ. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. We gebruiken het geld voor wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose en de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.”

In navolging van de succesvolle IJK-challenge, staat in de maand september de volgende uitdaging op het programma: Back TOO Work. Iedereen die na de zomervakantie weer aan het werk gaat, wordt uitgedaagd om op de fiets naar het werk te gaan, of de thuiswerkdag te onderbreken met een fietsrit.