Verrassing 1000ste gebruiker fietsapp Toogethr Cycles

Lekkere koeken, leuke cadeautjes en een verraste Ben Metselaar. Zomaar op een woensdagmorgen bij het Technisch Bureau CPR van Tata Steel. Ben is namelijk de 1000ste gebruiker van de fietsapp Toogethr Cycles. Genoeg reden voor IJmond Bereikbaar, het mobiliteitsprogramma waar Tata Steel al een aantal jaren mee samenwerkt, om hem samen met zijn directe collega die op de site aanwezig waren én de thuiswerkende collega’s die er via Teams bij waren, in het zonnetje te zetten.

Fietsen nog leuker maken

Tata Steel is al vanaf 2015 betrokken bij IJmond Bereikbaar. “We zijn begonnen als fietsstimuleringsprogramma, om te werken aan een betere bereikbaarheid en minder drukke spits in de regio”, vertelt Astrid van den Haak. “Toen de Velsertunnel negen maanden dicht ging voor renovatie, heeft dat heel veel mensen die in de IJmond werken over de streep getrokken om vaker op de fiets naar het werk te komen”. Vanuit Tata Steel alleen al zijn meer dan 1200 fietsers  aangesloten bij de community van IJmond Bereikbaar. En daar zat Ben ook al bij. ”Fietsen is voor mij vanzelfsprekend. En daarbij blijft het leuk als er dingen georganiseerd worden die je nog een beetje extra stimuleren om de fiets te pakken”.

Samen voor duurzaam en gezond

In de daarop volgende jaren zijn IJmond Bereikbaar en Tata Steel samen opgetrokken met initiatieven om het woon/werkverkeer schoner en gezonder te maken. Bijvoorbeeld met ieder jaar een fietschallenge, waarbij tussen de 200 en 300 collega’s fanatiek op de fiets stappen voor mooie prijzen en een donatie aan het goede doel. Maar ook met de Toogethr Rideshare app die samenrijden heel aantrekkelijk en makkelijk maakt.

Fietsen met Toogethr Cycles

Vorig jaar mei, midden in de corona-tijd, is de nieuwe fietsapp, Toogethr Cycles, in de IJmond gelanceerd. “Met de app verdien je punten voor je woon/werkkilometers. Die punten wissel je in de webshop in voor leuke cadeaubonnen, of doneer je aan één van de vijf regionale goede doelen,” zegt Astrid van den Haak. Ook zitten er allerlei challenges in voor de thuiswerkers. De ambitie voor 2021 is 2000 app-gebruikers. Werknemers en werkgevers in de IJmond kunnen zich hiervoor aanmelden.