RKZ fietst 2000 euro bij elkaar voor Stichting Interplast

18.000 fietskilometers in 4 weken tijd

Mocht je denken dat medewerkers in de zorg zeker dit jaar wel genoeg hebben aan hun eigen werk, dan vergis je je. Bij het Rode Kruis Ziekenhuis is voor de 3e keer op rij ook nog tijd gemaakt voor de RKZ Fietschallenge. Meer dan 300 collega’s stapten in de maand oktober extra vaak op de fiets. En met resultaat:  de kilometerchallenge van 18.000 woon/werkkilometers in 4 weken tijd werd gehaald en daarmee werd de maximale donatie,  € 2.000 voor Stichting Interplast Holland, veilig gesteld.

Foto v.l.n.r.: Ina Groustra (RKZ), Petra van den Hulst (RKZ), Astrid van den Haak (IJmond Bereikbaar) Annemarie Maas (Stichting Interplast) en Corstiaan Breugem (Stichting Interplast)

Anesthesioloog Ina Groustra en anesthesiemedewerker Petra van den Hulst van het RKZ zijn goed bekend met Interplast. Zij gingen in 2019 mee op missie naar Nigeria, waar in 2 weken tijd meer dan 100 patiënten geholpen werden met een reconstructieve operatie: een plastisch chirurg herstelt beschadigingen of verminkingen. “De patiënten horen tot de armste bevolkingsgroepen. Ze hebben geen geld voor een operatie. En in de landen waar Interplast werkt, bestaan geen zorgverzekeraars. Interplast voert daarom alle operaties gratis uit.”, vertelt Petra. “De stichting krijgt geen overheidssteun en is voor 100% afhankelijk van donaties. Deze gift is dan ook enorm welkom!”

Naast de gift voor het goede doel, kregen ook de top 3 fietsers een individuele prijs: Carina voert met 1.666 fietskilometers de lijst aan. Collega’s Marion en Toos fietsen allebei ook meer dan 1.000 kilometer. Goed voorbeeld doet vast goed volgen.

Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt als sinds 2015 samen met IJmond Bereikbaar met maatregelen en stimulerende acties die bijdragen aan een goed bereikbare IJmond, een minder drukke spits, CO2 reductie en vitaliteit.