Regio IJmond breed vertegenwoordigd bij ondertekening GreenDeal Zero Emissie Stadslogistiek

Regio IJmond breed vertegenwoordigd bij ondertekening GreenDeal Zero Emissie Stadslogistiek

Meer dan 50 publieke en private partijen uit de Metropool Regio Amsterdam ondertekenden deze week de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Regio IJmond werd breed vertegenwoordigd door de gemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk, de OV IJmond en IJmond Bereikbaar. Samen willen we streven naar verdere verduurzaming van stadslogistiek en leefomgeving. De Green Deal ZES draait vooral om samenwerking en kennis delen tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Daar hebben we in de IJmond goede ervaringen mee!

 

De Amsterdam Economic Board heeft het initiatief genomen om de landelijke Green Deal ZES een regionale impuls te geven. Richard Hoving, Challenge Lead Mobiliteit AMEC: “Samen zien we zien dat slimme en schone (stads)logistiek een belangrijke voorwaarde is voor de economische 

vitaliteit en de aantrekkelijkheid van steden en de MRA als geheel. Het zorgt ervoor dat internetbestellingen thuis of op het werk worden afgeleverd, restaurants hun gasten kunnen bedienen, winkels op tijd de nieuwste collectie in huis hebben, afval wordt ingezameld en een verbouwing probleemloos verloopt. We zien ook dat, door de veranderende klanteneisen, de dagelijkse bevoorrading van stad en regio steeds fijnmaziger en steeds vaker just-in-time wordt. Stadslogistiek wordt steeds belangrijker en blijft groeien. Door gezamenlijk op te trekken kunnen we dit probleem beleidsmatig te lijf en zetten we vol in op leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in de MRA”.